banner_site_1.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται:

1)    Τηλεφωνικά
2)    Με email
3)    Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εφόσον αυτό απαιτείται, θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες με άμεση επαφή με την αρμόδια υπηρεσία.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Αλέξανδρος Καχριμάνης

 

Απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές
Η ατομική ευθύνη μέτρο προστασίας έναντι του Κορονοιού

-    Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, με σαπούνι και νερό ή με ένα απλό απολυμαντικό,
-    ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
-    Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας. Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
-    Δεν ανταποκρινόμαστε στις χειραψίες, απλώς γέρνουμε το κεφάλι μας προς ένδειξη σεβασμού. Δεν θα φανούμε αγενείς, αλλά υπεύθυνοι.
-    Να αντιμετωπίζετε το κινητό σας σαν να είναι μόνιμα μολυσμένο, καθαρίστε το με αντισηπτικά μαντιλάκια και κρατήστε το μακριά από το κρεβάτι σας.
-    Τραβήξτε τις πόρτες με χαρτομάντιλο, άλλο αντικείμενο ή το πίσω μέρος του χεριού σας.
-    Πλένουμε τα χέρια μας πριν πιάσουμε  τρόφιμα  και μαγειρεύουμε πολύ καλά το φαγητό μας.
-    Πλένουμε τα χέρια μας αμέσως μετά αφού πιάσουμε ένα ζώο.
-    Οι ηλικιωμένοι  άνθρωποι και οι  σοβαρά ασθενείς, μένουν στο σπίτι τους.   Είναι για το καλό το δικό τους και των γύρω τους.
-    Δεν επισκεπτόμαστε ηλικιωμένους ή άτομα με σοβαρές ασθένειες.
-    Εάν είστε άρρωστος, από οποιαδήποτε ίωση και «πρέπει» να βγείτε έξω, ναι, φορέστε ιατρική μάσκα για να προστατεύσετε τους άλλους.
-    Εάν είστε πράγματι άρρωστοι και έχετε μέτρια συμπτώματα γρίπης, μείνετε στο σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε γρίπη, αλλά ακόμη και αν πρόκειται για Κορονοϊό δεν υπάρχει θεραπεία, δεν υπάρχει εμβόλιο και το νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε περιστατικά με μέτρια συμπτώματα. Ο ιός απλώς θα κάνει τον κύκλο του και μετά θα σταματήσει να προκαλεί λοίμωξη.

Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Άρτας

 

ekdilosi 4 3 20programma ekdilosi 4 3 20

 

Η  Περιφερειακή Ενότητα Άρτας απέστειλε στις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας, οδηγίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά τις διασποράς των ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορονοϊού 2019-nCOV, στο περιβάλλον των σχολικών μονάδων, ώστε να ενημερωθούν οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους και αυτοί με την σειρά τους να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων). Τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά των ιών στο περιβάλλον των σχολικών μονάδων είναι τα εξής:

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

 

Περισσότερα...

 

Συμπληρωματικές αποφάσεις Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη περιοχών Π.Ε. Άρτας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, (9254/24-12-2019) και μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλαν στις 23 Δεκεμβρίου οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά Άρτας και τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες: Φωτεινού, Συκεών, Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά και στο σύνολό του ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου υπέβαλε ανάλογο αίτημα για κοινότητές του ο Δήμος Αρταίων, ενώ την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, επανήλθε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ζητώντας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κι άλλωνπεριοχών του.

Τα νέα αιτήματα διαβιβάστηκαν από την Περιφέρεια στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα:

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 187 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση