banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Αποφάσεις για έργα, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Ανάδειξη αναδόχων

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:

  • Εργασίες αποκατάστασης της 23ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Άρτας στις θέσεις: Βουργαρέλι και Κυψέλη, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (Λ. Βερλέκης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
  • Εργασίες αποκατάστασης της 12ης επαρχιακής οδού στις θέσεις: Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος, όρια νομού Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (Ευαγγελία Καλλια ΕΔΕ)
  • Καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και βελτίωση Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και Περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Γραφείου Ειδικών Αρχιτεκτονικών Μελετών – Μνημείο ΕΠΕ)
  • προϋπολογισμού 123.000 ευρώ (Τζικερας Δημήτριος του Σωκράτη)

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων

  • Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού της Π.Ε. Άρτας στις θέσεις: Ανεμορράχη, Δίστρατο, Φτέρη, Ράμια, Σγάρα και Άγναντα, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση στραγγιστικού δικτύου Τ2 και Τ3 Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Ηπείρου που ξεκίνησε να υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζει μια επιθετική προβολή για τα επόμενα έτη και μέχρι τέλος του 2015.

Περισσότερα...

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής και μετά από αίτημα του Σωματείου Αυτ/των ΤΑΞΙ Άρτας, διευρύνεται η περιμετρική ζώνη των Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ) αυτοκινήτων της ενιαίας διοικητικής μονάδας (έδρα) Άρτας, εντός της οποίας εφαρμόζεται το μειωμένο τιμολόγιο Νο1 (μονή ταρίφα). Η νέα περιμετρική ζώνη ορίζεται ως εξής:

Περισσότερα...

 

Από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας εφαρμόζεται πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία –Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες έτους 2013» το οποίο θα υλοποιηθεί για την Περιφερειακή Ενότητα ΄Αρτας στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα) από 30-9-2013 έως 10-10-2013.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν :

  • Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω.
  • Ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής).
  • Συνταξιούχοι γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ .      

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικονομικά και οι φιλοξενούμενοι με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατ΄άτομο.

Δικαιολογητικά συμμετοχής θα κατατίθενται στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας -Κοσμά Αιτωλού 10 από 17 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Τηλέφωνα Πληροφοριών : 2681363500- 501 - 509 – 512 και 515

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

Περισσότερα...

 

Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 και για ένα μήνα (μέχρι νεωτέρας), απογορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ιονίας οδού που διασχίζει την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (από Σελλάδες έως την Καμπή), σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, λόγω των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο κατασκευής του κόμβου στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την παλαιά Εθνική οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή λόγω της αύξησης της ροής της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Άρτας, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση