banner_site_5.jpg

 pashalini-2024-2

psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο νέα έργα ύψους 300.000 € για την Εθνική Οδό Γέφυρα Καλογήρου – Άρτα – Τρίκαλα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα:

α). 150.000 € για συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. από Γέφυρα Καλογήρου έως Άρτα και

β). 150.000 € για συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων.

Τα παραπάνω δύο έργα είναι σε φάση έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επίσης έχει αναδειχθεί ανάδοχος (από περσινή δημοπρασία) που θα ξεκινήσει ανάλογες εργασίες, ύψους 150.000 €, για την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων.

 

Ο δρόμος από Σουμέσι προς τη γέφυρα Τζαρή, που έχει υποστεί μερική καθίζηση. Εφιστούμε την προσοχή των διερχόμενων οδηγών μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς

alt.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στην περιοχή του Βαθύκαμπου πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της ΔΤΕ της ΠΕ Άρτας κ. Μπακόλα, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο του έργου αποκατάστασης του δρόμου Βαθύκαμπος – Φτέρη, ο οποίος είχε υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω της διάβρωσης από το ποτάμι, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της ΠΕ Άρτας υπήρξε άμεση επέμβαση και οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώνονται αύριο Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε διάνοιξη - διαπλάτυνση σε μήκος 200 μ. και σε πλάτος 5 μ. προς την πλευρά του βουνού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ενόψει των αγορών του Πάσχα γίνονται γνωστά τα εξής:

Η λειτουργία της αγοράς διέπεται από το εξής νομοθετικό πλαίσιο:

-  Τον νόμο 4177/2013 (κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις).

-  Την Υπουργική απόφαση 91354/30-08-2017 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών - Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ).

-  Τον νόμο 4497/17 (άσκηση υπαιθρίων εμπορικών δραστηριοτήτων…………. και άλλες διατάξεις).

-  Την αριθ.56685/2014 Υπουργική απόφαση (Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες).

Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

Περισσότερα...

 

Ένα σημαντικό έργο μπαίνει σε φάση υλοποίησης

Ανακηρύχθηκε ανάδοχος εκπόνησης μελέτης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Μελέτη ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “ΣΚΟΥΦΑΣ”». Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων, θα προχωρήσει σύντομα η σύνταξη της μελέτης, έτσι ώστε να ανακαινιστεί η αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και να αποδοθεί στον Σύλλογο αλλά και στους Αρτινούς πολίτες μια σύγχρονη και λειτουργική αίθουσα εκδηλώσεων.

Ανακηρύξεις αναδόχων διαφόρων έργων

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 274 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση