banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας

 

Στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής Περιόδου, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α & Τ.) η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στις Θεματικές Ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού, με υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου και στις οποίες πολλές προτάσεις μας υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο.

            Παράλληλα συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, ομάδα σχεδιασμού για την κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Ήδη η επιτροπή που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες, φορείς δημοσίου και ιδιώτες:

            α). καταγράφει μικρά και μεγάλα θεσμικά προβλήματα που σχετίζονται με την διοίκηση, υπουργικές αποφάσεις – Νόμους και κανονισμούς και

            β). «κτίζει» τις βασικές αρχές που έχει ορίσει το Υπ.Α.Α & Τ. στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι ώστε να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας.

            Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει, η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τον σχεδιασμό 13 Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο στον Πυλώνα ΙΙ. Πρόταση που έχει υιοθετηθεί από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (Ε.Ν.Π.Ε.) και έχει αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό και στον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου, δίνεται η επιλογή στα κράτη – μέλη να επιλέξουν την αρχιτεκτονική των προγραμμάτων, είτε ως ένα ενιαίο πρόγραμμα είτε ως μια δέσμη περιφερειακών προγραμμάτων.

            Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προχωρήσει στη δημιουργία καλαθιού Ηπειρωτικών προϊόντων όπως έχει ήδη δρομολογηθεί με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) και της Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ συγχρόνως προωθείται για συζήτηση στο Π.Σ. η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Παράλληλα μελετάται και σχεδιάζεται η δημιουργία σήματος που θα προσδιορίζει τον Ηπειρώτικο χαρακτήρα των παραπάνω προϊόντων του καλαθιού.

            Επιπλέον, βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

            Με τις παραπάνω κινήσεις η Περιφέρεια Ηπείρου απαντάει στο ερώτημα τι είδους καλλιέργειες μπορεί να καλλιεργήσει ο ενδιαφερόμενος αγρότης στην περιοχή μας, με τον ανάλογο προγραμματισμό κόστους ανά στρέμμα και τις προσδοκώμενες αποδόσεις.

            Το πλάνο αυτό θα συνεχιστεί για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και θα είναι υπό την αιγίδα της μελλοντικής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, θα αφορά το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και θα πραγματοποιηθεί από τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

            Τέλος, σχετικά με τη διοίκηση και λειτουργία της Π.Ε. Άρτας πρέπει να επισημάνουμε το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης Διοικητηρίου, πρώτιστα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών

 
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 112 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας Δελτία Τύπου Σημεία τοποθέτησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Ψαθά στο Περιφερειακό Συμβούλιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης