banner_site_5.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

alt

 

 

 

 

 

 

 


Κύριε Υπουργέ,

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και ευελπιστώ να συνεχιστεί η συνεργασία που είχαμε με τον προκάτοχό σας για τη στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Με τη σημερινή μας επικοινωνία, θέλω να σας παραθέσω τις απόψεις μας επί του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης που έχει αναρτηθεί στη σελίδα διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

Ο ορθολογισμός της νομοθεσίας, μας βρίσκει σύμφωνους, Όμως επιτρέψατε μας να επισημάνουμε τα παρακάτω με βάση την εμπειρία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικότερα της Π.Ε. Άρτας, στην οποία και παράγονται μεγάλες ποσότητες ακτινιδίων.

Περισσότερα...

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, δικαιούχοι αγροτικών τιμολογίων ρεύματος, από την επίσπευση των διαδικασιών στην οποία έχει προχωρήσει η Δ.Ε.Η. Α.Ε..

Συγκεκριμένα με επιστολή της καλεί τους ενδιαφερόμενους αγρότες να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, για τη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2018.

Περισσότερα...

 

Σε εφαρμογή της 72/109346/17-10-2017 ΥΑ με την οποία τροποποιείται η 290524/3-9-2010 ΥΑ (Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων) παρέχονται οι εξής διευκρινήσεις:

Περισσότερα...

 

Το τμήμα Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής Άρτας ενημερώνει τους καλλιεργητές της περιοχής ότι εντοπίστηκε στη Χώρα μας ένας νέος εχθρός για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών (ο μαύρος αλευρώδης των εσπεριδοειδών) Aleurocanthus spiniferous ο οποίος αποτελεί ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα εδώ

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με απόφαση του Διευθυντή  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Άρτας απαγορεύονται  οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα που έχουν στην ετικέτα τους σήμανση  επικινδυνότητας  για τις  μέλισσες  κατά την διάρκεια της ανθοφορίας σε όλα τα οπωροφόρα δένδρα και ειδικά στα εσπεριδοειδή, από 13 Απριλίου έως 15 Μαίου 2018.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εξειδικευμένου προβλήματος (έντονες προσβολές από τετράνυχους, αφίδες (μελίγκρες), φυλλοδέτες κ.λ.π.) οι παραγωγοί  μπορούν να ψεκάζουν με τα κατάλληλα σκευάσματα και κατά την ανθοφορία,  με τις παρακάτω όμως προϋποθέσεις σύμφωνα και με την με αριθ. πρωτ. 165457/6557/29-07-1981 Υπουργική Απόφαση και την 5919/62354/13-05-2014 εγκύκλιο του ΥπΑΑΤ για «Βέλτιστες Εργασιακές Πρακτικές Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»:  

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση