banner_site_6.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

Το 2014 εμφανίστηκαν κρούσματα Καταρροϊκού Πυρετού στην Π.Ε Άρτας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το πεδίο ως προς την φυσική ανοσία των ζώων είναι ασαφές και επομένως θα πρέπει να επαγρυπνούμε και να βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την νέα περίοδο και ειδικά τώρα που αρχίζει η άνοδος της  θερμοκρασίας.        

Ο Καταρροϊκός Πυρετός (Bluetonguedisease) είναι νόσος ιογενής που μεταδίδεται με αρθρόποδα (αιματοφάγα κουνούπια του γένους Culicoides).  Όλα τα  κατοικίδια και άγρια μηρυκαστικά (πρόβατα, αίγες, βοοειδή, ελάφια,) είναι ευαίσθητα στη μόλυνση από τον ιό, άλλα μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα (πυρεξία μέχρι και 420 C, καταβολή, οίδημα  στη περιοχή του στόματος, οφθαλμών και αυτιών, οίδημα και κυανή γλώσσα) .

Δεν θεωρείται νόσος που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο.

Περισσότερα...

 

Σχετικά με τη λοιμώδη ασθένεια του Καταρροϊκού Πυρετού (ΚΠ) η οποία έπληξε τη χώρα μας από τα τέλη Μαΐου 2014, το τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Π.Ε Άρτας θα πραγματοποιήσει αιμοληψίες στα μηρυκαστικά (αιγοπρόβατα – βοοειδή) της Π.Ε. ώστε να διαπιστωθεί, με ένα σχετικά υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, το ποσοστό των οροθετικών ζώων μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του ΚΠ σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί από τυχαία επιλεγμένες εκτροφές βοοειδών και  αιγοπροβάτων και σε ζώα ηλικίας 6 μηνών και άνω.

 

Ανακοινώνεται στους κτηνοτρόφους – παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ότι βρίσκεται σε ισχύ η αριθμ. 2133/101443/2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2226Β΄ ) σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα για τη δημιουργία οργανώσεων παραγωγών γάλακτος οι οποίες μπορούν να διεξάγουν διαπραγματεύσεις εξ΄ ονόματος των κτηνοτρόφων – παραγωγών μελών τους, όσον αφορά μέρος ή το σύνολο της κοινής παραγωγής τους, για τις συμβάσεις παράδοσης νωπού γάλακτος σε αγοραστή σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 126γ του Κανονισμού (ΕΚ) 1234/2007.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις προκειμένου να αναγνωρισθούν τέτοιες ομάδες παραγωγών για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι οι εξής:

Περισσότερα...

 

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτ/κης Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 870/10-7-2014(ΦΕΚ 1977/Β/21.7.2014 ΑΔΑ:7Π1ΚΒ-Υ20) Υπουργική Απόφαση «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου, μέτρο 1.1 «Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», όπως έχει τροποποιηθεί με την 1320/29-8-2014 & την 1929/21-10-2014 Απόφαση, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτημάτων (επανεκδήλωσης & νέες αιτήσεις) για ένταξη στο μέτρο 1.1 ΜΟΝΟ των σκαφών που είναι εφοδιασμένα με το αλιευτικό εργαλείο «ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ», μέχρι 14-11-2014.

 

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτ/κης Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται ότι :

Α). Η υποβολή προτάσεων στο μέτρο 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013» και στις δράσεις:
1). Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων
2). Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
3). Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε ιχθυογεννητικούς σταθμούς
έχει καταληκτική ημερομηνία την 15-10-2014

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
       

Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση